2020 Erasmus project: HEALTH CREDU

ERASMUS PROJECT: HEALTH CREDU

Creation of healthy and safe environment for inclusive and 
equitable quality education.

Το πρόγραμμα Erasmus HEALTH CREDU-Δημιουργία Υγιούς Μαθησιακού Περιβάλλοντος για Ισότιμη και Ποιοτική Εκπαίδευση, τελείωσε με επιτυχία. Συμμετείχαν η Κύπρος, η Λιθουανία και η Λεττονία. Από τη Κύπρο, εταίρος ήταν ο Σύνδεσμος Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού- ΚΙΒΩΤΟΣ

Η Μεθοδολογία και τα Διαδραστικά εργαλεία θα βοηθήσουν κάθε Εκπαιδευτικό και Εκπαιδευτή να βελτιώσει τη διδασκαλία , με διαδραστικές τεχνικές, ,με ανάπτυξη θετικού μαθησιακού κλίματος μάθησης, με προσέγγιση του/της μαθητή/τριας ως ισότιμου μέρους της μάθησης.

Τα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή της Βασικής μεθοδολογίας και των εργαλείων, σε μερικές σχολικές τάξεις είναι πολύ ενθαρρυντικά. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι η ατμόσφαιρα στην τάξη έγινε πιο φιλική, αισθάνονται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, μειώθηκε το άγχος τους, μειώθηκε η φυσική και ψυχολογική βία μεταξύ των μαθητών/τριών. Οι μαθητές/τριες δήλωσαν ότι το κλίμα στην τάξη είναι πιο φιλικό, αυξήθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή/τριας, το άγχος και οι εντάσεις μειώθηκαν όπως και οι αντικοινωνικές ενέργειες.

Ανοίξετε τις πιο κάτω ιστοσελίδες με τις Μεθοδολογίες, που θα σας βοηθήσουν πολύ στη διδασκαλία και μάθηση:




Share by: